Австрія допоможе модернізувати дунайський флот на Одещині

Фахівці планують на базі старих корпусів створити сучасні судна

Австрія готова допомоги Україні з модернізацією дунайського флоту. Делегація Українського Дунайського пароплавства відвідала відому австрійську судноверф Österreichische Schiffswerften AG (ÖSWAG).

Про це повідомив генеральний директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

Компанії майже 200 років. Заплановані для повної модернізації перші чотири несамохідних судна УДП також побудовані на "ОСВАГ".

Тому саме з цією компанією нам було особливо цікаво провести консультації щодо можливої співпраці. До речі, ми не перші, хто звертається до австрійців за допомогою. Аналогічний проєкт модернізації був успішно реалізований для Болгарії та деяких інших країн, написав Москаленко. 

За останні 40-50 років модернізація у пароплавстві взагалі не проводилась.  Фахівці планують на базі старих корпусів створити сучасні судна з новими двигунами, автоматизованою системою управління, новими каютами для екіпажу тощо.

"ОСВАГ" зберіг проєкти будівництва суден УДП та готовий створити деталізований перелік робіт, матеріалів, обладнання для виконання проєкту модернізації. Це дозволить зрозуміти, який обсяг робіт можна виконати в Україні, та сформувати орієнтовний бюджет.

Представники верфі провели екскурсію по підприємству. Рівень роботизації, технології, обладнання вразив українську делегацію.

Ми звикли, що завод - це робочі з інструментами, сваркою. А тут зовсім інше сторіччя – фахівці на моніторах лише відслідковують правильність виконання програми. Деталі та елементи суден створюються роботами нібито на 3D-принтерах. Якість філігранна, - підсумував Москаленко. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство пропонує у користування несамохідні судна для дизпалива або олії. Оголошено конкурс на два нафтоналивних несамохідних судна. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися