Україна допоможе Молдові відбудувати залізничну дільницю: що це дасть Одещині

Це також сприятиме експорту аграрної продукції України

Україна допоможе Молдові відбудувати залізничну дільницю. У рамках партнерства буде відновлено залізничний коридор Валчінет — Окніца — Бельци — Унгень — Кишинів — Каїнари. Його довжина — 400 кілометрів,  а завершити проєкт планується наприкінці 2024 року.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відновлення цієї дільниці – важливий крок для підсилення залізничної логістики на дунайському напрямку. Завдяки залізничному коридору Валчінет — Окніца — Бельци — Унгень — Кишинів — Каїнари експортери отримають зручний транспортний коридор, пов’язаний зокрема, з портом "Рені". Це один з важливих елементів розвитку експортної логістики у Бессарабії, — підкреслив Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков. 

Зазначається, що українські та молдовські залізничники вже мають досвід успішного партнерства в масштабних інфраструктурних проєктах. На початку квітня запрацював прикордонний перехід Серпневе-1 — Басарабяска. Це дозволило запустити вантажоперевезення дільницею Березине — Басарабяска (Молдова), у відновленні якої брали участь українські залізничники. 


Зокрема партнерство  передбачає розвиток альтернативних логістичних шляхів, зокрема для експорту аграрної продукції України. Після відбудови дільниці зросте її пропускна спроможність, збільшиться швидкість руху поїздів та покращиться якість вантажних перевезень.

Реалізація проєкту здійснюватиметься за кошти партнерів та міжнародних фінансових установ. 32 млн. євро будуть перераховані Молдові, а потім скеровані "Укрзалізниці" на відновлення залізничного коридору.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Туреччина буде залишатися нейтральною, це вигідно для країни. Завдяки "зерновій угоді" Туреччина підвищує свій статус на міжнародній арені, як країни, яка розв’язує проблему голоду у країнах Африки.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися