З Одеси перегнали один з найпотужніших плавкранів на Дунаї

Кран працюватиме на новому мультифункціональному терміналі УДП в Ізмаїлі

До Кілії з Одеси один з найпотужніших плавкранів на Дунаї. СПК-1/35 - справжній гігант довжиною майже 40 метрів, водотоннажністю 1224 тонн та вантажопідйомністю 35 тонн. 

Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

П’ять років тому керівництво УДП віддало кран приватній одеській компанії. Як віддавали судна, нерухомість та ще багато іншого майна, яке потім вже ніколи не поверталося, - зазначив Москаленко. 

Договір на оренду сплинув торік, але ніхто не брався за таку масштабну роботу. Команда УДП  знайшла варіант перегону крана. Після ремонту він стає до роботи на новому мультифункціональному терміналі УДП в Ізмаїлі. Новий, вже ізмаїльский, проєкт буде пов’язаний не лише із зерновими, а також з іншими видами вантажів – металопродукцією, міндобривами тощо.

Ми вже маємо успішний досвід поєднання перевалки та флоту: з минулого року у Кілії працює наш зерновий стивідорний комплекс. Невдовзі плануємо масштабувати стивідорний напрям. Наші попередники по шматках роздавали пароплавство - ми вигризаємо та повертаємо активи, відновлюючи потенціал підприємства, - додав директор УДП. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що повертається ажіотажний попит на перевезення агропродукції з українських дунайських портів до Констанци. Це найбільш стабільний логістичний напрям.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися