В Дунайських портах планують збільшили пропускну здатність до 30 млн тонн

Порти Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ втричі збільшили вантажопотік й в планах підіймати пропускну спроможність

В Україні планують відновити роботу та модернізувати усю мережу українських портів: морських та річкових. Україна хоче збільшити пропускну здатність Дунайських портів до 30 млн тонн.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Це особливо важливо у контексті нещодавнього руйнування Каховської дамби. Передусім потрібно відновити роботу Херсонського порту, судноплавство на річці Дніпро, розмінувати Чорне море та Дніпро, відродити суднобудування на півдні країни,  - йдеться в повідомленні. 

За час повномасштабної війни порти Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ втричі збільшили вантажопотік. Кластер залишатиметься важливим транспортним коридором для вантажних суден, бо забезпечує пряме водне сполучення з країнами ЄС. Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури планує досягти пропускної здатності Дунайського кластеру у 30 млн тонн на рік та забезпечити можливості заходу до портів суден з більшою вантажопідйомністю, 

Також мова йде про модернізацію найглибшого порту країни "Південний".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що питання щодо розширення кількості морських портів в "Зерновій ініціативі" поки що призупинене. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі одного з національних телеканалів. Він також зазначив, що на цей час в Чорноморській ініціативі беруть участь тільки морські порти Одещини.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися