Одеса отримала обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів

Нове обладнання дозволить ефективно ліквідувати наслідки техногенної катастрофи на Каховській ГЕС

Адміністрація морських портів України отримала від Європейської агенції з безпеки мореплавства спеціалізоване обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів України.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

У межах проєкту "Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів" (BCSEA ІІ)  Одеська філія отримала два скимери. Це обладнання дозволить ефективно ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації, пов’язаної з підривом рф Каховської ГЕС, у межах акваторій портів.

Зазначимо, у березні 2023 року між ДП "АМПУ" та EMSA було підписано Угоду щодо безоплатної передачі спеціалізованого обладнання. Вже у квітні представники Одеської філії  взяли участь у навчанні щодо правил застосування скимерів та V-образних систем збору забруднюючих речовин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з початку повномасштабної війни ВМСУ знищили понад 100 морських якірних мін на узбережжі. Цим мінам вже багато років і вони "дуже нестабільні", саме через це на розмінування Чорного моря підуть роки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися