Стало відомо, скільки знищили морських мін у Чорному морі з початку війни

На розмінування Чорного моря підуть роки

З початку повномасштабної війни ВМСУ знищили понад 100 морських якірних мін на узбережжі. Цим мінам вже багато років і вони "дуже нестабільні", саме через це на розмінування Чорного моря підуть роки.

Про це  розповів Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ.

Він підкреслив, що розпочати розмінування можна буде тільки після закінчення бойових дій на суші та морі.

З початку повномасштабного вторгнення ми знешкодили понад 100 якірних мін, які через шторми прибило до узбережжя. І роботи буде ще дуже багато, на роки, Тому що росіяни використовують морські якірні міни 70-80-х років виробництва, вони дуже нестабільні. Крім того, через підрив дамби Каховської ГЕС  в море потрапило багато протидесантних мін та річних якірних мін, – додав офіцер.

Піротехніки ДСНС перевіряють узбережжя Одещини на наявність вибухонебезпечних предметів. Після підриву греблі Каховської ГЕС росіянами, до берегів водойм регіону течією продовжує прибивати   сміття в якому можуть бути небезпечні "сюрпризи".

Нагадаємо, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися