Небезпечне Чорне море: піротехніки перевіряють пляжі

Були випадки самовільного підриву мін в акваторії моря

Піротехніки ДСНС перевіряють узбережжя Одещини на наявність вибухонебезпечних предметів. Після підриву греблі Каховської ГЕС росіянами, до берегів водойм регіону течією продовжує прибивати   сміття в якому можуть бути небезпечні "сюрпризи".

Про це повідомляє пресслужба ДСНС в Одеській області. 

Комунальні служби борються із забрудненням берегових зон, щоденно розчищаючи узбережжя. Але перед прибиранням обов’язковим є обстеження місцевості  піротехніками, адже серед сміття можуть бути міни та інші небезпечні предмети.

Шановні громадяни, не організовуйте самостійного прибирання узбережжя, не купайтесь у водоймах - це дуже небезпечно! Пам’ятайте, ваша безпека у ваших руках, - йдеться в повідомленні. 

Значне збільшення мінної небезпеки на узбережжях було зафіксовано внаслідок підриву Каховської ГЕС окупантами. Лише в Одеському та Миколаївському регіонах прибилося до берега 9 мін. Були випадки самовільного підриву під час руху мін по течії. У зоні Одеського та Миколаївського регіонів зафіксували прибуття 9 мін, які мають ознаки річкових мін, принесених безпосередньо з тих позицій, де вони були розташовані.

Також, деякі з них не були знищені контрольовано, і були випадки безконтрольного підриву внаслідок зіткнення з предметами у воді або на узбережжі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції російськими військовими, у Чорне море неперервно потрапляють різні предмети. Окрім, забруднення вод та загрози інфекцій, до берегів Одещини прибиває вибухонебезпечні матеріали, зокрема міни.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися