На Дунаї планують два масштабні проєкти для покращення експорту

Планується побудова мостового переходу через річку Дунай

На Одещині розробляють два логістичні проєкти, які покращать експорт українського збіжжя. Україна розробляє альтернативні шляхи експорту агропродукції до країн ЄС та інших ринків через Європу. 

Про це повідомляє Агенція регіонального розвитку Одеської області. 

Планується побудова мостового переходу через річку Дунай: Орлівка, Україна - Ісакча, Румунія. Цей проєкт дозволить інтегрувати українські шляхи до транс'європейської транспортної мережі, пришвидшити розвиток територій та посилити міжнародне економічне співробітництво з сусідніми країнами.

Також у планах будівництво залізничної ділянки Ізмаїл - Рені, що забезпечить збільшення навантаження на МТП Рені, зниження витрат перевізників на транспортування вантажів та посилить конкурентоспроможність виробників на європейському ринку.

Агенція втілюватиме проєкти спільно зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури Одеської області.

Зазначимо, розбудова гирла Бистре на річці Дунай дасть Україні можливість збільшити експорт агропродукції на 1 млн тонн щомісяця. Для пошуку нових резервів збільшення експорту збіжжя, Україні доведеться розвити будовувати гирло Бистре — український канал до Чорного моря. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися