У порту Ізмаїла на Одещині збудують новий зерновий термінал

Наразі будівельники закінчили підготовчі роботи й підписали контракт із головним підрядником

В Ізмаїльському порту на Одещині  почали будівництво нового складського зернового термінала. Створенням нового зернового термінала на Дунаї займається компанія Soul Marine.

Про це повідомив директор компанії Іван Ніякий в інтерв’ю виданню "Порти України".

Наразі будівельники закінчили підготовчі роботи й підписали контракт із головним підрядником. На першому етапі обсяги одночасного зберігання збіжжя становитимуть 20 тис. тонн. Загалом компанія будує чотири склади для зерна — по 5 тис. тонн кожний. Надалі планують встановити необхідне обладнання для обробки вантажів.

Буде своя лабораторія, ваги та все, що потрібно для обробки вантажів. Необхідне обладнання ми вже закупили. На жаль, збудувати свій причал ми не можемо з простої причини — немає місця. Тому працюватимемо через інших портових операторів, що дозволить вантажити судна на різних причалах Ізмаїла, - повідомив директор компанії. 

За словами Ніякого перші 10 тис. тонн збіжжя відправиться до термінала вже наприкінці серпня, друга партія запланована на середину вересня. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Ізмаїльський порт на Одещині почав демонструвати позитивні результати щодо вивантаження вагонів з агропродукцією. В портах Великої Одеси обсяги зменшуються. 

Також рада морського порту Ізмаїл на засіданні у середу, 28 червня, підтримала проєкт щодо розширення наявних потужностей підприємства. Про це повідомила прес-служба ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ).







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися