На Одещині порт Ізмаїл розширить переробні потужності

Станом на 22 червня порт обробив 9 млн тонн вантажів — на 1,2% більше, аніж за весь минулий рік

Рада морського порту Ізмаїл на засіданні у середу, 28 червня, підтримала проєкт щодо розширення наявних потужностей підприємства. Про це повідомила прес-служба ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ).

“Рада порту одностайно підтримала ініціативу щодо будівництва мультимодальних терміналів для перевантаження генеральних, навальних, наливних вантажів з розширенням існуючих потужностей підприємства. Це дозволить збільшити обсяги вантажопереробки до 900 тис. тонн на рік”, — вказала прес-служба.

Зазначимо, що на початку травня 2023 року Ізмаїльський порт достроково виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6,187 млн тонн.

На сторінці ДП “ІЗМ МТП” в Фейсбук додали, що у 2022 році морський порт Ізмаїл (усі оператори – зокрема, і ДП “ЗМ МТП”) досяг рекордного за роки незалежності України річного показника діяльності. Мова йде про 8,892 млн тонн вантажів (218% від річного підсумку 2021 року та 231% виконання плану).

Раніше “Коментарі” повідомляли, що велопатрульні вже місяць несуть службу в набережних зонах та парках міста. Протягом цього часу поліцейські встигли відпрацювати 43 виклики, а також притягнули до відповідальності 440 водіїв за порушення правил зупинки, склали понад 50 адміністративних протоколів, а також виявили два факти вчинення наркозлочинів. Про це повідомили в Патрульній поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, що протягом 47-го тижня роботи “Зернової угоди”, з 19 по 25 червня 2023 року, лише 6 суден були відвантажені з портів Великої Одеси, що на три менше, ніж результат попереднього тижня. Хоча ці кораблі вже завантажені, проте вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися