Велика частина критичної інфраструктури Одещини забезпечена автономними джерелами електроенергії

Повність забезпечити всю критичну інфраструктуру незалежними джерелами фізично не можливо

Досить високий відсоток критичної інфраструктури забезпечені незалежними джерелами електроенергії. Зараз електромережа здатна працювати на 70-80% від торішнього рівня, і фахівці НЕК “Укренерго” постійно працюють.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Кудрицький, голова правління Національної енергетичної компанії “Укренерго”.

Повність забезпечити всю критичну інфраструктуру незалежними джерелами фізично не можливо. Є такі об’єкти, які споживають стільки енергії, що просто немає таких генераторів. Це вже електростанції. Проте можу сказати, що досить серйозний відсоток критичної інфраструктури Одещини забезпечений автономними джерелами електроенергії, – розповів Кудрицький.

Зараз дефіциту в енергосистемі не спостерігається, ситуація не є простою, але поки що "Укренерго" не прогнозує відключень через нестачу електроенергії. Також Володимир Кудрицький додав, що стабільність енергосистеми у майбутньому буде залежати від чотирьох факторів – темпи відновлення та ремонту пошкоджених об’єктів, інженерний захист об’єктів енергетичної інфраструктури, економія споживання електроенергії та ефективна робота засобів ППО. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ООН реалізує проект в Одесі, який спрямований на посилення енергетичної інфраструктури міста шляхом впровадження альтернативних джерел енергії. Вартість цього проекта становить понад 50 доларів США.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися