ООН планує посилити енергетичну інфраструктуру Одеси

Також мають намір підтримати місцевий бізнес та збільшити обсяги закупівель агенцій ООН на ринку України

ООН реалізує проект в Одесі, який спрямований на посилення енергетичної інфраструктури міста шляхом впровадження альтернативних джерел енергії. Вартість цього проекта становить понад 50 доларів США.

Про це розповіли в Міністерстві закордонних справ України.

Метою є забезпечення достатньої кількості енергії для забезпечення потреб комунальних підприємств та критичної інфраструктури міста. Це буде досягнуто шляхом встановлення різноманітного обладнання, зокрема газової турбіни, трансформатора потужністю 80 МВт, компресорів, дев'яти газогенераторів і станцій управління.

Також враховуючи значні економічні втрати внаслідок згаданих атак та припинення роботи Чорноморської зернової ініціативи, МЗС України та Представництво ООН в Україні планують провести в Одесі "Ярмарку закупівель та постачальників для потреб ООН" з метою підтримки місцевого бізнесу та збільшення обсягів закупівель агенцій ООН на ринку України. 

Метою заходу є отримання агенціями ООН інформації про українські товари та послуги та підвищення обізнаності українського бізнесу щодо практики закупівель ООН, – йдеться у повідомленні.

В МЗС також розповіли, що зараз в Одесі працюють офіси шістьох агенцій ООН, які підтримують місцеву владу в гуманітарному реагуванні та відновленні міста після обстрілів російською федерацією.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що постійна координаторка ООН в Україні пані Деніз Браун прибула до Одеси. Вона разом із мером міста та головою військової адміністрації побачила на власні очі понівечений Спасо-Преображенський собор. Чиновниця наголосила, що це жорсткі порушення міжнародних норм та правил.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися