Уряд вирішив збільшити обсяги вантажопереробки портів Дунайського регіону

РФ атакує українську портову інфраструктуру відтоді, як відмовилася продовжити "зернову угоду"

Кабінет міністрів ухвалив рішення для збільшення обсягів вантажопереробки морських портів Дунайського регіону на період воєнного стану.

Про це повідомив  представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

Доповнено на період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування нових географічних координат місця розташування білих стоянок біля дівчини Бистре для організації рейдового перевантаження зернових вантажів з морських портів Усть-Дунайськ та Ізмаїл на судно типу "панамакс", - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, вночі 2 серпня Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони працювали 3 години поспіль. Більшість із запущених дронів-камікадзе була збита. Проте деякі із запущених ворогом “Шахедів” поцілили в портову інфраструктуру області. 

"Коментарі" писали, що Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися