В Дунайському пароплавстві повідомили, як будуть відновлюватися після обстрілу

УДП допомоги у держави не планує просити й буде відновлюватися власними силами

Українське Дунайське пароплавство продовжує працювати попри обстріл окупантами. УДП знайшло, де тимчасово розмістити персонал й готується до відновлення. 

Про це повідомило ПрАТ "Українське Дунайське Пароплавство".

Нагадаємо, 2 серпня ворог завдав удару по Ізмаїлу. Серед інших об’єктів (морвокзалу, елеваторів) постраждала адміністративна будівля УДП. Скляний фасад отримав значні пошкодження. Наразі виконується процес оцінки завданої шкоди, визначаються шляхи відновлення.

Як зазначають в УДП, відбудова - складний і тривалий процес. Для нормальної роботи апарату впродовж цього часу потрібно провести реконструкцію деяких інших будівель та приміщень.

Допомоги у держави не просимо, впораємось власними силами. Сьогодні кожна бюджетна гривня має передусім витрачатись на потреби фронту. Ми лише розраховуємо на сприяння Комітету ВРУ щодо внесення змін у фінансовий план підприємства, - йдеться в повідомленні. 

Також там додали, що через припинення "зернового коридору" збільшився попит на дунайські річкові перевезення. Крім цього, пароплавство підписало угоду з International Finance Corporation, яка є структурою Світового Банку. Проєкт сприятиме міжнародним інвестиціям.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися