США допоможе відновити Одеський морський порт

В рамках Меморандуму сторони узгодили співпрацю з Одеським морським портом

Американські партнери допоможуть у відновленні морської інфраструктури України. Цього тижня було підписано Меморандум про взаєморозуміння між ДП "АМПУ" та портами Південної Луїзіани і  Нового Орлеану.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Від американських колег угоду підписав гендиректор PortSL Пол Метьюз, Україну представляв Генеральний консул — Віталій Тарасюк. 

Меморандум засвідчує наміри сторін у співпраці в напрямках технічного планування, розвитку, будівництва, адміністрування, експлуатації та обслуговування портової інфраструктури. В рамках Меморандуму сторони узгодили співпрацю з Одеським морським портом (ОФ ДП "АМПУ"). 

Сполучені Штати та Україна, будучи двома провідними світовими експортерами зерна, пишаються своєю роллю у забезпеченні світу продовольством. Цей Меморандум закріплює підтримку українського народу в захисті своєї свободи і створює альянс з нашими українськими партнерами, який зосереджується на нашій спільній місії - обслуговувати клієнтів по всьому світу і створювати економічне процвітання для наших громад, - підкреслив Пол Метьюз, генеральний директор PortSL.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що росіяни знищили 270 тис. тонн зерна в Одеському порту й на Дунаї. Після припинення "зернової ініціативи" було понад 8 атак по інфраструктурі Одещини, що призвело до втрат зерна, яке було законтрактоване та мало йти на зовнішні ринки.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися