В Ізмаїлі хочуть відремонтувати нафтоналивне судно Don: скільки витратять

Виконавця реставраційних робіт виберуть вже в листопаді 2021 року

В Ізмаїльському морському порту планують ремонт одного із місцевих кораблів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на публікацію "Української служби інформації", для робіт на нафтоналивному судні Don збираються виділити майже 6 млн гривень.

Відповідний тендер вже з'явився на порталі закупівель ProZorro. Ізмаїльський порт пропонує за реставрацію судна 5 998 999 млн гривень. Відзначимо, що Don є судном нафтоналивного типу і вже тривалий час потребує ремонту. Це й не дивно, адже побудований він був у 1988 році.

ремонт судна в Измаильском порту

Згідно представленої на порталі документації, від виконавця робіт очікується витрата значних зусиль. У порту Ізмаїла припускають, що Don отримає відновлений корпус, відремонтовані двигуни та електрообладнання. Також судно планують пофарбувати і налагодити роботу його "нутрощів".

Реєстрація учасників аукціону триватиме до 1 жовтня. Аукціон же повинні провести не пізніше, 8 листопада. Початок відновлювальних робіт в документах, природно, не вказано, проте здати відремонтоване судно виконавець зобов'язується до 30 червня 2022 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одеській області скоро приватизують два великі морські порти. Про такий намір регіонального відділення Фонду держмайна України Олександр Славський розповів під час VI Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму Odesa 5T Investment Promotion Forum. Коли пройдуть аукціони і які об'єкти інфраструктури будуть на них виставлені, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яка зарубіжна компанія висловила зацікавленість у співпраці з морським портом Чорноморська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися