В Одесі встановлять острівці безпеки: на яких вулицях стане спокійніше

Перші роботи вже почалися на проспекті Шевченка, де не так давно сталася ДТП із летальним результатом

Одесити-пішоходи, вочевидь, зрадіють такій новині: у місті збираються встановити десять острівців безпеки на різних вулицях. Це допоможе знизити швидкість пересування автомобілів і поліпшить ситуацію на деяких нерегульованих пішохідних переходах. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Думську", роботи вже почалися неподалік Палацу спорту і Господарського суду — по проспекту Шевченка.

До слова, саме на цій вулиці в перші дні вересня іномарка врізалася у підлітка, який переходив дорогу по пішохідній "зебрі". Від отриманих травм 15-річний хлопець помер у лікарні. Трохи пізніше місцева влада розпорядилася убезпечити цю ділянку дороги, встановивши так звані "острівці безпеки".

островки безопасности Одесса

Аналогічні роботи також збираються провести на вулиці Богдана Хмельницького, 92 та вулиці Івана і Юрія Лип (Черемушки).

До того ж, за словами в.о. директора департаменту а транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко, частина дорожніх робіт буде пов'язана із "припідняттям" пішохідних переходів.

Такі конструкції слід очікувати на чотирьох вулицях Одеси: по вул. Варенській, 12; Житомирській, 2; Хуторській (район школи №125) і проспекті Гагаріна (Ланжеронівський ліцей, відразу два переходи).

Як пояснив чиновник, подібна реконструкція переходів проходить в рамках стратегії Vision Zero.

До слова, перший піднятий пішохідний перехід в Одесі було встановлено влітку 2016 року у вулиці Центральний аеропорт, навпроти школи №31.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що до кінця осені в Одесі буде перекрита одна із вулиць для руху транспорту. Деталі — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися