До опалювального сезону в Одесі готова лише третина аварійних ділянок тепломережі

Зате відреставровані всі із шести запланованих до ремонту котлів в котельнях

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" розповіло про проміжні результати підготовки до нового опалювального сезону. Згідно з інфографікою, якою поділилися представники організації в соцмережах, поліпшена лише третина із аварійних ділянок тепломереж, які мають бути відремонтовані до жовтня.

Всього в планах вказано ремонт 10 км тепломереж, де можливі пориви під час активного опалювального сезону. Станом на 6 вересня роботи з заміни труб провели лише на ділянці довжиною 3,27 км. При цьому кінцевою датою дедлайну вказано 1 жовтня, що вельми дивує багатьох одеситів. Деякі жителі міста цікавляться, чи встигнуть комунальники закінчити всі роботи вчасно.

Також не повністю, тільки на 73% завершено проведення теплотехнічних випробувань і карт режимів. Із 22 котлів, які повинні бути перевірені в цій частині підготовки до опалювального сезону, роботи проведені у 16.

Лише наполовину закінчили ремонтувати поверхні нагрівання в котельнях. Благо, всього в планах знаходилося лише дві заміни такого технологічного обладнання, і одна вже проведена. Це вселяє надію, що до 1 жовтня роботи таки будуть доведені до логічного завершення.

К отопительному сезону в Одессе готова лишь треть аварийных участков фото

Ще не на 100% від плану завершили поточний ремонт обладнання в різних котельнях.. Поліпшень і апгрейду, як і раніше, чекає 7 об'єктів, але на 141 всі необхідні роботи вже провели.

Радує те, що ще до 15 серпня комунальники завершили гідравлічні випробування тепломереж — по всіх 616 км мереж у двотрубному вимірі.

Закінчено і ремонт котлів в певних шести котельнях, в 11 районних і квартальних котельнях, а також розподільних теплових вузлах.

Залишається лише дочекатися, коли представники КП остаточно розберуться з наявними ушкодженнями в тепломережах. Цей пункт плану поки виконаний лише на 86%. До 15 жовтня робочим потрібно впоратися ще зі 116 ремонтами.

Нагадаємо, конкретної дати початку опалювального сезону вже кілька років поспіль не називають. У кожному регіоні діють відповідно до погодними умовами. Якщо в середньому протягом трьох діб температура повітря не піднімається вище +8°С, то в населених пунктах дозволяється включати центральне опалення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, коли одеситам слід очікувати підвищення вартості маршрутного таксі до 10 гривень. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися