«Затягнеться надовго»: в Одесі продовжують будувати трамвайний маршрут «Північ — Південь»

Шостий етап будівництва передбачає реконструкцію трамвайного полотна у напрямку до селища Котовського

Будівництво швидкісного трамвайного маршруту "Північ  Південь" в Одесі триває далеко не перший рік. І, згідно з інформацією віце-мера Одеси Дмитра Жемана, ці ремонтні роботи триватимуть ще невизначену кількість часу.

Як пояснив чиновник, загальна довжина лінії — 64 кілометри (по 32 у кожен бік), і зараз закінчується реконструкція в рамках п'ятого етапу, наявного за планом. Маршрут "Північ — Південь" серед одеситів вже прозвали місцевим "наземним метро" — нібито через відокремленність маршруту, що дозволить електротранспорту вельми мобільно пересуватися по місту і не застрявати в заторах у годину пік.

В Одессе строят маршрут Север-Юг — дорога на поселок Котовского

За словами Жемана, робота над трамвайним маршрутом почалася в Одесі ще в 2016 році. Наразі робітники закінчують роботу над передостаннім, п'ятим етапом — на Новощіпному ряду. Найближчим часом повинні почати втілювати в життя шостий. У його основі — необхідність реконструювати трамвайні колії від Пересипу до Паустовського.

"Будуть замінені колії, виконано реконструкцію тяглових підстанцій і побудована одна нова тяглова підстанція. Будуть обладнані безпечні переїзди через колії і повністю оновлена контактна мережа", — підкреслив представник одеської мерії.

При тому, що це дуже масштабна робота, тривалість втілення проєкту в життя вражає будь-яку уяву. І це — не межа. Адже як заявив Дмитро Жеман, роботи, ймовірно, затягнуться "на тривалий період". Це нібито пов'язано з тим, що через ремонт не хочуть додатково обмежувати рух будь-якого транспорту в цьому районі.

Відзначимо, що фінансування проєкту відбуваються завдяки грошима ЄБРР і Європейського інвестиційного банку.

В останній раз подібні ремонтні роботи, як сказав манірно, одеські трамвайні колії бачили ще у 1978-1982 роках. На який час розтягнеться нинішній ремонт, чиновники Одеси не повідомляють.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" розповідали, що в Одесі планують провести вже традиційну обрізку дерев. Всього на цю справу планують витратити з міського бюджету 3 мільйона 175 тисяч 323 гривні. У скільки місту обійдеться одне дерево, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися