Два великі морські порти Одеської області виставлять на продаж

Ще три морських об'єкти хочуть віддати в оренду

В Одеській області скоро приватизують два великі морські порти. Про такий намір регіонального відділення Фонду держмайна України Олександр Славський розповів під час VI Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму Odesa 5T Investment Promotion Forum. Новина повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію ресурсу "048.юа".

На онлайн-торги щодо приватизації потраплять Усть-Дунайський та Білгород-Дністровський морські порти. Аукціони повинні пройти до кінця осені 2021 року.

"Слідом за продажем із відкритих торгів майнового комплексу заводу "Одесавинпром" ми готуємося провести в жовтні-листопаді аукціон із приватизації Білгород-Дністровського та Усть-Дунайського морських портів, а також передати в оренду великі об'єкти у двох інших морських гаванях", — зазначив Славський .

Крім цього в планах представників Фонду держмайна є продаж порту Скадовськ.

Пропозиції по оренді ж торкнуться портового об'єкта в Чорноморську (понад 100 кв.м площі) і двох ділянок поменше в Одеському порту.

За словами Олександра Славського, їхня організація не тільки займається "збутом" нерухомості в регіоні, а й відстежує подальшу долю проданих об’єктів. Таким чином підприємців хочуть захистити від впливу рейдерів і захистити їх права.

Зазначимо, що серед гостей Odesa 5 T Investment Promotion Forum були помічені віце-прем'єр-міністр України Ольга Стефанишина, заступник міністра інфраструктури Анатолій Комірний, а також представники зарубіжних і вітчизняних бізнес-компаній. Головне завдання заходу — розібратися у державній підтримці інвесторів, а також обговорити стратегію розвитку українських регіонів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, яка зарубіжна компанія висловила зацікавленість у співпраці з морським портом Чорноморська.

Також на порталі ви можете дізнатися, що Одеська область може похвалитися постійною співпрацею з найбільшою в Україні вантажною баржею. Днями в порт Південний в якості вже другої поставки прибули зернові вагою в п'ять тонн. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися