У порти Одещини зерно поставляє найбільша баржа України (ФОТО)

П'ятитонний вантаж був доставлений до порту Південний

Одеська область може похвалитися постійною співпрацею із найбільшою в Україні вантажною баржею. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "Центру транспортних стратегій", днями до порту Південний в якості вже другої поставки прибули зернові вагою в п'ять тонн.

Доставкою займалися буксирні складу "Гермес-1" і, звичайно, найбільша в нашій країні баржа. Цей вантажний корабель — 128-метрове несамохідне судно "Дніпро-AV-01" проєкту D-6000 — належить до класу "річка-море". Послугами баржі користувалася компанія "Агропросперіс", завантаживши зернові на панамакс ZOE.

"Група компаній "Гермес-Трейдинг" і "УкрАгроКом", холдинг "АгроВіста" у співпраці з партнерами продовжує розвиток річкової логістики і розширює її можливості не тільки працюючи на банці Трутаева, в портах Одеса, Чорноморськ, а також працюючи з терміналами порту Південний", — повідомили в пресслужбі холдингу "АгроВіста".

Слід зазначити, що зернові, які прибули в Південний, — це ячмінь. Подальшу долю вантажу визначатимуть його власники.

Також відзначимо, що довжина найбільшої української баржі досягає 127,6 м, а ширина — 16,3 м. Її осадка дорівнює 3,8 м. Надводний габарит порожнього судна — 6,7 м, водотоннажність у прісній воді 6000 тонн, у морській воді на осадку 3,8 м — 7418 тонн. Найважливіше і найцікавіше те, що в цьому судні є відразу два трюми. Це, безперечно, корисно, якщо є необхідність перевести два різних великих вантажі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Україні добіг кінця сезон збору зернових культур. За інформацією міністра аграрної політики Романа Лещенка, Одеська область зуміла вибитися в лідери зі збору та намолоту зерна. Скільки тонн місцевим аграріям вдалося зібрати з місцевих полів, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка зарубіжна компанія висловила зацікавленість у співпраці з морським портом Чорноморська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися