Одеська область встановила рекорд зі збору зернових: подробиці

Одеські аграрії зібрали понад 2,6 млн тонн пшениці

В Україні добігає завершення сезон збору зернових культур. За інформацією міністра аграрної політики Романа Лещенко, Одеська область зуміла вибитися в лідери зі збору та намолоту зерна. Новину повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на місцеві ЗМІ.

Глава Мінагрополітики підсумував частину врожайного сезону на спеціальній відеоконференції із керівниками обласних держадміністрацій. В сторону Одеського регіону неодноразово був зроблений "вдячний реверанс".

Почнемо з того, що область є абсолютним лідером за загальною кількістю намолоченого зерна різних культур. Із місцевих полів його вдалося зібрати понад 4,1 млн тонн. В цю кількість входить як 2,6 млн тонн пшениці, так і 1,5 млн тонн ячменю.

"Показник цього року є рекордним за всю історію України", — підкреслив Роман Лещенко під час спілкування з чиновниками.

Слід також зазначити, що до завершення підходить і збір гороху. Цієї культури одесити в 2021 році змогли виростити аж в розмірі 45,5 тисяч тонн. Урожайність горох показав досить високу — 23,21 центнерів/гектар.

Загальна кількість зібраних зернових по Україні сягає 44,8 млн зернових і зернобобових культур.

Цікаво, що подібного врожаю не завадили ніякі природні "жарти": ні весняні холоди, ні затяжні зливи протягом літа. Не виправдалися і прогнози деяких аграрних експертів, які на початку року говорили про ймовірно невдачливу посівну-2021.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що Одеса, як і раніше, утримує планку міста-мільйонника на території України. Згідно з інформацією обласного управління статистики, підведені проміжні підсумки підрахунку населення за перше півріччя 2021 року. Його результати не дуже втішні — кількість жителів регіону продовжує невблаганно скорочуватися. Скільки зараз людей проживає в Одесі і області, можете дізнатися в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися