У 2021 році населення Одеси та області значно скоротилося: статистика

Всього на Одещині проживає трохи менше 3,4 млн осіб

Одеса, як і раніше, утримує планку міста-мільйонника на території України. Згідно з інформацією обласного управління статистики, яку передає "Одеський кур'єр", підведені проміжні підсумки підрахунку населення за перше півріччя 2021 року. Його результати не дуже втішні  кількість жителів регіону продовжує невблаганно скорочуватися.

Таким чином, на території Одеси проживає 1 мільйон 12 тисяч 700 осіб. Це на 3112 осіб менше, ніж значилося наприкінці 2020 року.

На території області показники ще сумніші. В цілому кількість проживаючих у регіоні дорівнює 2 мільйони 359 тисячі 400 особи. Але демографічна криза відобразилася на області сильніше, ніж на обласному центрі: тут кількість зменшилася на 8674 людини.

Картина виглядає не дуже позитивно, коли порівнюється кількість новонароджених одеситів і, на жаль, покійних. Так, за перше півріччя 2021 року на території всієї області народилася 12701 дитина: із них 3506 — безпосередньо одесити, 9165 — жителі інших населених пунктів регіону.

Статистика померлих набагато серйозніша. Всього на Одещині за перші шість місяців цього року зареєстровано 29122 випадки смерті. 8736 із них припали на Одесу, 20386 — на саму область.

Відзначається, що обсяг природного скорочення значно зріс — на 4659 осіб.

Також додамо, що вже в 2023 року всіх українців нарешті чекає нова перепис населення. Такі новини, підтверджені офіційними документами, повідомив в особистому Telegram-каналі народний депутат від політичної партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, до слова, що в останній раз Україна ініціювала перепис населення ще 20 років тому — в 2001 році. Тоді офіційні показники дорівнювали майже 48,5 млн чоловік.

Раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі знову зростає кількість хворих коронавірусів. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися