Роботу одеської мерії оцінили на два з п'яти: чому така оцінка

З 15 обласних центрів, одеські депутати мають найгірші оцінки за діяльність

Упродовж другого року повноважень Одеська міська рада спрацювала на "2" бали з п’яти можливих. Про це свідчать результати оцінювання діяльності депутатів.

Такі дані презентувала Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України".

У межах всеукраїнської громадської кампанії “Атестація депутатів місцевих рад” експерти розглянули діяльність депутатів 15 міських рад за період із листопаду 2021 до листопаду 2022 року. Діяльність депутатів розглядали за 21 критерієм, що охоплювали питання відкритості та прозорості, доброчесності, підзвітності та результатів експертного опитування. Усього експертів було 16, ними виступали представники ЗМІ, громадського сектору та наукової спільноти.

З 15 обласних центрів найкращий середній бал за об’єктивними критеріями має Львівська міська рада (4,2 бали). Натомість найгірші показники у депутатів Одеської (2), Миколаївської (1,9) і Харківської (1,8)  міських рад.

У порівнянні з першим роком повноважень середній бал депутатського корпусу Одеської міської ради суттєво знизився: з 3,6 до 2. Уперше за вісім років проведення громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" жоден з одеських обранців не отримав оцінку "5”.

Десятеро депутатів отримали за свою діяльність, чи скоріш бездіяльність "0” балів.За другий рік повноважень станом на червень 2023 року підготували тексти звітів 20 обранців.

Очевидно, що широкомасштабне вторгнення рф безпосередньо вплинуло на зниження показників діяльності депутатів місцевих рад, проте навіть у таких умовах депутати могли б мати кращі результати. Головними причинами низьких оцінок більшості депутатських корпусів є часткова або повна відмова від здійснення прийому громадян та низький рівень звітування перед жителями. Але важливо розуміти, що зараз, як ніколи, виборцям потрібні їхні депутати. Тому ми закликаємо обранців згадати про свої обов’язки перед виборцями та повернутися до їхнього повноцінного  виконання, - зауважив голова Одеського КВУ Анатолій Бойко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеській області продовжується звільнення голів адміністрацій. На цей раз голова Одеської ОВА Олег Кіпер вніс пропозицію, щодо звільнення з посади голови Одеської РВА Юрія Крука.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися