В Одесі прийняли бюджет на 2024 рік: на що не виділили кошти

Сума депутатського фонду в Одесі зросла

У середу, 29 листопада 2023 року, Одеська міська рада провела свою двадцять п'яту сесію VIII скликання. На ній було прийнято рішення щодо бюджету міста на наступний рік. Про це повідомила Одеська міська рада. 

Світлана Бедрега, заступниця міського голови, підкреслила, що бюджет Одеси-2024 є історичним у тому, що вперше відсутній бюджет розвитку. Таке рішення, за її словами, спрямоване на максимально ефективне управління фінансовими ресурсами для задоволення насущних потреб громади.

Однак, щоб забезпечити реалізацію капітальних проєктів, які стосуються розвитку міста, депутати вирішили приймати рішення про виділення коштів на чергових сесіях міської ради.

Варто відзначити, що Депутатський фонд залишився в бюджеті, і його обсяг збільшено з трьох до чотирьох мільйонів гривень на кожного депутата. Це рішення отримало підтримку більшості депутатів.

Важливою деталлю є відсутність військового ПДФО в міському бюджеті, який був переданий до державного бюджету. Однак, залишився 4% загального ПДФО для забезпечення сталого опалювального сезону міста. Загальний резервний фонд бюджету становить понад 400 мільйонів гривень, готових використовуватися на вирішення невідкладних завдань.


Нагадаємо, 29 листопада. під час сесії міської ради депутати проголосували за виведення першого заступника мера Одеси Сергія Тетюхіна зі складу виконавчого комітету. Крім того, стало відомо, що чиновник планує долучилися до лав Збройних Сил України. Колеги подякували йому за роботу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися