Зниження активності: як Одеські депутати змінили свій підхід до прийому виборців

Менше половини депутатів в Одесі проводять прийом громадян

За даними Комітету виборців України (КВУ), значна частина депутатів Одеської міської ради зменшила активність у проведенні прийому громадян. Як показує аналіз 2023 року, тільки 47% депутатів активно проводять прийоми, що відрізняється від показника в 92% у 2021 році. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів голова Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” Анатолій Бойко.

Анатолій Бойко, розповів, що спостереження проводилося протягом осені, залучаючи до процесу студентів-політологів. Виявлено, що велика проблема полягає у відсутності актуальної інформації про прийомні депутатів.

Моніторинг проводився з 1 вересня по 31 жовтня цього року через очне відвідування депутатських приймалень 59 з 62 депутатів. Саме 59 депутатів залишилося в Одеській міськраді, тому що двоє в Збройних силах України, а ще один помер. Разом з експертами у польовому етапі моніторингу взяли участь студенти-політологи 2-4 курсів ОНУ імені Мечникова та Одеської національної юридичної академії, – повідомив голова КВУ.

Деякі депутати використовують соціальні мережі, зокрема Facebook, для інформування своїх виборців про графік прийому. Крім того, адаптація до нових умов призвела до того, що більшість зустрічей тепер відбувається в онлайн-форматі.

У переважній більшості приймалень депутатів практикується попередній запис на прийом. Раніше вони це здійснювали за встановленим графіком. Зараз обранці ставлять анонси, запрошення, звіти у соцмережах. Формат зустрічей у більшості депутатів змінився з офлайн на онлайн-спілкування. Треба відзначити, що більшість одеських депутатів змогли налагодити взаємодію з громадянами та проводити особисті зустрічі як у традиційному форматі, так і альтернативними засобами, – підсумував Анатолій Бойко.

Нагадаємо, Депутати Одеської області знову опинилися під увагою Уповноваженого із захисту державної мови через застосування недержавної мови в роботі органів місцевого самоврядування. Протягом 2023 року Уповноважений вже виявив та задокументував 6 випадків порушень. Хто опинився серед порушників – читайте в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися