В Ізмаїлі "дерусифікують" вісім вулиць

І розірвуть угоди з містами РФ

В Ізмаїльській міськраді на сесії депутати вирішили перейменувати вісім вулиць у місті згідно із законом про державну мову. У відповідність до української орфографії привели шість вулиць та два провулки. Про це стало відомо на сесії Ізмаїльської міськради.

"Це зроблено у зв'язку з рекомендаціями Уповноваженого із захисту державної мови, яким було запропоновано прибрати слова з російським корінням (русизми) та привести написання окремих назв до української орфографії", - повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Тепер назви вулиць Водопроводная, Героев Майдана, проулка Дорожного и Лесного, а также улиц Пароходная, Поперечная, Сиреневая и Строителей звучатимуть українською так: вулиця Водопровідна, вулиця Героїв Майдану; провулок Дорожній; провулок Лісовий; вулиця Флотська; вулиця Поперечна; вулиця Бузкова; вулиця Будівельників.

Депутати Ізмаїльської міськради також одноголосно проголосували за розрив усіх дипломатичних відносин із російськими містами – Курськом та Лефортово. Угоди були підписані ще у 2003 та 2005 роках, а будь-які стосунки повністю припинили підтримувати у 2010 році.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися