ЦВК усунула кандидатів-клонів від участі у виборах мера Одеси

Центрвиборчком викреслив зі списків кандидатів в мери Одеси двійників Філімонова, Зеленського і Саакашавілі

Центральна виборча комісія скасувала ряд постанов Одеської міської територіальної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів на місцевих виборах. Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті ЦВК.

Так, до Центрвиборчкому надійшла скарга від Одеської обласної організації партії "Слуга народу", в якій зазначено, що Одеська ТВК зареєструвала кандидатів-двійників з порушенням процедури.

Йдеться про чотири кандидата з прізвищем Філімонов, двох  з прізвищем Зеленський і одного - Саакашавілі, висунутих від політичних партій "Наша Земля", "Студентська партія України", "Циганська партія України", "Молодь до влади", "Зелені", "Блок Саакашвілі" та обласної організації політичної партії "Стабільність і справедливість".

За результатами обробки матеріалів скарги комісія, зокрема, встановила відсутність в документах для реєстрації вищевказаних кандидатів відомостей про внесення грошової застави зазначеними місцевими організаціями політичних партій, які висунули кандидатів на посаду міського голови.

Крім того, комісія вирішила, що висунення цих кандидатів свідчить про свідоме введення виборців в оману, а, отже, перешкоджає вільному формуванню їх волі, є посяганням на гарантовані Конституцією України права громадян.

Крім того, ЦВК звернулася в поліцію для перевірки обставин, викладених в постанові комісії, і вжиття відповідних заходів реагування в разі наявності відповідних підстав.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися