Ківалов готує на виборах "масштабні фальсифікації"

Ківалов готує на виборах "масштабні фальсифікації"

Лідер Української морської партії, кандидат на пост мера Одеси Сергій Ківалов готує "масштабні фальсифікації" на майбутніх виборах. Які можуть обернутися для членів комісій кримінальною відповідальністю.

Про це повідомляють в ЗМІ.

Відпрацьовується декілька схем: в першому випадку один і той же студент голосує кілька разів. Попередньо старости груп інструктують студентів, визначається час приходу на дільниці. Кожен зі студентів підходить до члена комісії з конкретною літерою (як правило, це співробітник одного з ківаловські вузів), потім голосує і кидає бюлетень в урну. За цим спостерігає декан: студентів зобов'язують кидати бюлетень так, щоб декан міг побачити галочку. Раніше студенти зобов'язані були робити фотофіксацію, але зараз вирішили не ризикувати, оскільки це кримінальний злочин.

Один і той же студент заходить кілька разів і отримує від клінкерної члена дільничної комісії бюлетень. Щоб не привертати увагу, студенти переодягаються, видаючи себе за інших людей.

Друга схема - уточнення протоколів. Вона можлива в тих комісіях, де у Ківалова і його людей "своє" керівництво і підтримка на рівні районних комісій. Де сьогодні більшість належить конгломерату УМП-Голубов-ОТЗЖ-БЮТ-ЄС-блок Гурвіца-За майбутнє.

Під час підрахунку голосів в протоколах свідомо робиться помилка. Посилаючись на норми Виборчого кодексу, членам дільничних комісій планують не видавати копії протоколів - до того, як протокол прийме районна комісія. А вона їх "загортає" на перерахунок (уточнення), в той час, як згідно із законом вони повинні повернутися в дільничну комісію, де їх перерахують. По факту - їх нікуди не повертають, а перераховують "на коліні", вносячи потрібні цифри.

Деякі досвідчені фальсифікатори планують заздалегідь заготовити протоколи з уже внесеними даними. І якщо раніше за це по факту нічого не було, то сьогодні мова йде про кримінальну відповідальність і позбавлення волі на строк до 7 років (ч. 4 ст.160 КК України).

Активну участь в роботі штабів Ківалова приймають БЮТ, ЄС і Голубов. За наявною інформацією, вони планують залучити другого системного адміністратора в районну комісію, який би здійснював всю координацію, замітав сліди і т.п.

По суті, спроби Ківалова завести до міськради свою партію - це тест на безстрашність для членів комісій, які ризикують відмовитися за гратами. А враховуючи, що всі вищевикладені факти вже потрапили в поле зору поліції і СБУ, то ризик дійсно високий. Особливо якщо врахувати те, що Ківалов вже фізично не здатний забезпечити імунітет своїм людям. Доказ - кримінальну справу стосовно Мінаса Аракелян, проректора юридичної академії, а також серія обшуків у співробітників ківаловські вузів (Вадим Підгородинський і т.п.).

Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися