Росія обстріляла Одесу під час візиту голови Євроради

Йому довелося ховатися у бомбосховищі

Сьогодні, 9 травня, російські війська знову вдарили ракетами по Одесі. У цей час у місті проходила зустріч прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Європейської ради Шарля Мішеля.

Про це Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі . Разом із європейським політиком він відвідав один із зруйнованих росіянами будинків, де загинули тримісячна дівчинка, її мама та бабуся.

"Жахливе горе, яке прийшло в цю та ще тисячі українських сімей. Повинні зупинити Росію та притягнути її до відповідальності. Європейський Союз поруч із нами у цій боротьбі", – пише прем'єр.

Під час чергового бомбардування Шмигаль разом із Мішелем спускалися до бомбосховища. У розпорядженні німецького видання Bild з'явилося фото, як політики ховалися під час повітряної тривоги.
Незадовго до обстрілу Мішель висловив підтримку Україні у війні з РФ.
"Я приїхав відзначати День в Одесу, місто, де Пушкін сказав, що "можна відчути Європу". І де сьогодні український народ захищає свої пам'ятники від куль та ракет, а свою свободу від російської агресії. Ви не самотні. ЄС на вашому боці", – заявив голова Європейської ради.
Зазначимо, що йдеться про ракетні обстріли Одеси вранці 9 травня . За словами місцевої влади, удару завдали з території Криму, в результаті було пошкоджено об'єкти інфраструктури одного з районів Одеської області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися