Україна та Італія об'єднуються для відновлення Одеси та області: деталі

Одеса зможе скористатися досвідом італійських партнерів у різних сферах

Україна та Італія уклали Меморандум про співпрацю у відбудові Одеси та Одеської області після війни. Ця угода стане основою для комплексного партнерства в різних сферах, що сприятиме швидшому відновленню регіону. Про це повідомляє Одеська міська рада.  

Мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що Меморандум охоплює співпрацю в галузях містобудування, впровадження цифрових технологій, підвищення енергетичної та екологічної безпеки. Також акцент зроблено на розвиток малого і середнього бізнесу, підтримку молоді, а також на стимулювання культури й туризму.

Пріоритети та координація

Відповідно до положень Меморандуму, допомога з боку Італії буде надаватися відповідно до національних стратегій та програм України. Усі дії будуть скоординовані з діяльністю Міжвідомчої координаційної платформи донорів для України, що забезпечить ефективність та узгодженість всіх заходів.

Підписанти Меморандуму

Від імені України Меморандум підписав виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков. З боку Італії підписантом став заступник Голови Ради міністрів, Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Антоніо Таяні.

Перспективи для Одеси

Підписання цього Меморандуму відкриває нові можливості для Одеси та області. Місто зможе скористатися досвідом італійських партнерів у різних сферах, що сприятиме його швидкому та ефективному відновленню після руйнівних наслідків війни. Впровадження передових технологій та підходів в архітектурі, енергетиці та управлінні стане важливим кроком у побудові сучасної та стійкої інфраструктури.

Довгострокова співпраця

Цей Меморандум є лише першим кроком у довгостроковій співпраці між Україною та Італією, яка буде спрямована на створення нових можливостей для економічного розвитку, соціальної інтеграції та культурного обміну між двома країнами.

Нагадаємо, у рамках підготовки до Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC-2024) мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся в Берліні з делегацією з Йокогами — міста-побратима Одеси, а також представниками корпорації Sansei та World Bank Group. Під час зустрічі обговорювалися поточні та майбутні проєкти, включаючи будівництво місцевої генерації електроенергії та розробку Майстер-плану з відновлення міста. Також була порушена тема подальших інвестицій, спрямованих на розвиток Одеси.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися