Естонія планує долучитися до повоєнної відбудови Одещини

Країна зацікавлена в реалізації спільних проєктів

Естонія надалі продовжуватиме всебічно допомагати українцям. Крім того, країна зацікавлена в реалізації спільних проєктів, зокрема в галузі туризму та IT.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. 

Одеська область налічує 91 громаду і, саме тому стане принагідним досвід естонських колег для ефективної розробки та впровадження проєктів на місцевому рівні. Ц питання обговорили на зустрічі заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Роман Григоришин та делегація Посольства Естонської Республіки

Під час діалогу сторони обговорили один з пріоритетних національних проєктів для Одещини, а саме заявку України на право проведення Всесвітньої виставки "Експо-2030" та шанси Одеси на перемогу.

Проведення Всесвітньої виставки "Експо -2030" - це шанс не лише для України, а й усієї Східної Європи, і це не лише про економічний розвиток, а й, перш за все, про людський розвиток та мультикультурність нашого континенту, - наголосив Роман Григоришин.

Сторони домовились, що естонські експерти розглянуть можливість надання допомоги з питань розробки та експертизи важливих для регіону проєктів повоєнної відбудови.

В України сьогодні є шанс, оскільки своєю боротьбою ви виграли битву за серця всього цивілізованого світу, - зазначив заступник голови місії Естонської Республіки в Україні пан Марґус Герінг. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі представили макет виставкового комплексу EXPO 2030, який буде розташовуватись  землях "поля зрошення". Якщо заявка Одеси буде переможною, цей комплекс розмістять на площі 200-300 гектарів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися