В Одесі презентували макет виставкового комплексу EXPO 2030

Він розташовуватиметься на землях "поля зрошення"

В Одесі представили макет виставкового комплексу EXPO 2030, який буде розташовуватись  землях "поля зрошення". Якщо заявка Одеси буде переможною, цей комплекс розмістять на площі 200-300 гектарів.

Це розповів Євген Лєвєнберг, голова "Громадської ради EXPO 2030 Одеса".

Територія EXPO 2030 – це 200-300 гектарів на так званих “полях зрошення”. Це вимога Міжнародного бюро виставок – проєкт має розв’язувати екологічні проблеми того місця, де виставка проходитиме. Павільйони будуть зроблені з екологічних матеріалів –  з металу, карбону, пластику, а на даху – сонячні панелі. Уся виставка буде сама себе забезпечувати теплом, світлом та прохолодою, – зазначив Лєвєнберг.

Він додав, що проєкт виставкового комплексу для Одеси архітектурне бюро Zaha Hadid Architects розробило безплатно, тому що "вони хочуть стояти поруч з переможцем".

Всі будівлі, які ми бачимо на макеті – це конструктор. Всі ці споруди можна буде розібрати та трансформувати. Кожна країна, після завершення виставки зможе або забрати павільйон до себе і зробити з нього, наприклад, школу, або подарувати Україні – зазначив Роман Григоришин, заступник голови Одеської обласної військової адміністрації.

Евген Лєвєнберг також додав, що буде побудовано об’їзну дорогу: вона проходитиме за територію EXPO 2030, у глибині "полів зрошення", поєднає "Клеверний міст" та буде продовжена за авторинок "Куяльник". Він зазначив, що згідно з проєктом нової об’їзної дороги, великі вантажівки не зможуть в’їжджати безпосередньо у місто.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українська делегація розпочала захищати заявку Одеси як кандидата на проведення EXPO 2030. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися