Заявку Одеси як кандидата на проведення EXPO 2030 розпочали захищати в Парижі

Делегація презентує окремі розділи досьє, після чого відбувається дискусія та сесія питань-відповідей.

Українська делегація розпочала захищати заявку Одеси як кандидата на проведення EXPO 2030. Цими днями 22 та 23 березня делегація працює в Парижі на дослідницькій місії Міжнародного бюро виставок. 

Про це повідомляє Одеська ОВА.

Зустріч полягає в тому, щоб дослідити заявку України та досьє Одеси як міста кандидата на проведення Expo 2030. Українська делегація презентує окремі розділи досьє, після чого відбувається дискусія та сесія питань-відповідей.

Члени команди

Команду EXPO 2030 Odesa представляють Євген Лєвєнберг — голова ГО "Громадська Рада ЕКСПО-2030 Одеса", Олександра Василенко — директор департаменту економічної дипломації МЗС України, Кирило Криволап — радник прем‘єр-міністра України та Анатолій Зирянов — радник заступника голови Одеської ОВА.

Також у форматі онлайн участь беруть заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин, партнери з комунікаційного агентства Gres Todorchuck, футурист та ідеолог концепції EXPO 2030 Odesa Леонгард Герд, представники Zaha Hadid Architects та інші. 

Більше про виставку 

Одеса є одним із фаворитів для проведення міжнародної технологічної виставки Експо-2030. Британське архітектурне бюро "Zaha Hadid Architects" розробило проєкт для майбутнього виставкового центру. Територія розрахована під павільйони, які будує кожна країна окремо для себе. Основна будівля – це центральний павільйон. Поряд із ним також будуть розміщуватись будівлі для інфраструктури обслуговування.

Проведення виставки — це можливість привернути увагу інвесторів та туристів з усього світу й стати майданчиком, на якому країни продемонструють свої передові досягнення. Раніше цей історичний захід подарував планеті Ейфелеву вежу, двигун Дізеля, телефон, друкарську машинку та безліч інших винаходів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що очільники прикордонних і митних відомств України та Молдови підписали протокол про спільний контроль в пункті пропуску для залізничного сполучення "Серпневе-1 – Басараб’яска".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися