Важливо

Резніков назвав п’ять кроків для безпеки в Чорному морі

Україна прагне перемогти в цьому році

На Чорноморській безпековій конференції було наголошено на необхідності виконання 5 кроків для перемоги України. Зокрема йдеться про безпеку в чорноморському регіоні. 


Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на Чорноморській безпекової конференції. 


Перше, ми маємо змінити парадигму – ми не повинні боятися застосовувати силу та санкції. Агресор має усвідомлювати, що за свої дії доведеться заплатити.  Другий крок – нам потрібні системні гарантії, які б зробили повторну агресію Росії неможливою. Тут немає альтернативи, окрім НАТО. Третій крок – без повернення Криму, всі розмови про безпеку в регіоні – ілюзії, – зазначив він. 

Міністр оборони України наголосив на необхідності трансформації Росії, щоб забезпечити мир у регіоні Чорного моря. Четвертий крок на шляху до цієї мети — відправити чіткий сигнал агресору, що без змін та адаптації до вимог демократичного світу, довіри не буде. Це важливе усвідомлення в рамках розвитку безпекової політики, який потребує зусиль міжнародної спільноти та активної участі країн, які знаходяться у регіоні.

І останнє – Україна прагне здобути перемогу вже в цьому році. Щоб це зробити. нам потрібна допомога, якомога швидше, – наголосив міністр оборони. 

Нагадаємо. що ключове завдання міжнародної спільноти зробити Чорне море регіоном безпеки. Це повинно стати інтересом кожної країни, яка знаходиться в цьому регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися