Безпека Чорного моря: Україна готова до співпраці с партнерами — Резніков

Україна відкрита до обговорень безпеки Чорного моря

Ключове завдання міжнародної спільноти зробити Чорне море регіоном безпеки. Це повинно стати інтересом кожної країни, яка знаходиться в цьому регіоні.


Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу на Чорноморській безпековій конференції в Румунії.


Україна відкрита до обговорень безпеки Чорного моря, але ми маємо бути певні, що міжнародні партнери єдині у позиції, коли домінувати мають закони права, а не закони сили. Наше спільне завдання зробити Чорне море зоною безпеки, — наголосив Олексій Резніков.


Міністр оборони нагадав, що українські військові затопили російський флагман “Москва” рівно рік тому, що було важливою подією для безпеки Чорноморського регіону. Він вважає, факт того, що Чорноморська безпекова конференція проходить саме в цей день, є хорошим знаком.


Історія з потопленням російського корабля може повторитися. Як казав Олексій Резніков, що є деякі нюанси, які досі невідомі ворогу, а це означає що ми можемо запропонувати їм черговий сюрприз на морі. Чергову "бавовну" пов’язану з їхніми кораблями.


Нагадаємо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.


Також зазначимо, що Україна отримає черговий пакет військової допомоги. Мова йде про самохідні артилерійські установки та танки. Коли саме на неї очікувати читайте в матеріалі “Коментарі“.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися