Зернова ініціатива розширюється: Кулеба розповів, яка країна долучається до програми

Також планується відкрити посольство

Україна включить Мозамбік до переліку країн, які отримують українське зерно в рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатами зустрічі з главою МЗС Мозамбіку Веронікою Макамо. 

Під час мого першого в історії візиту до Мозамбіку я зустрівся з міністром закордонних справ і співробітництва Веронікою Макамо. Ми домовилися вивести наші двосторонні відносини на новий рівень. Ми також включимо Мозамбік до гуманітарної програми Президента Зеленського Grain from Ukraine, — розповів Кулеба у Twitter. 

Під час зустрічі міністра було обговорено питання щодо забезпечення продовольчої безпеки в Африці. Кулеба також висловив своє обурення використанням Росією продовольства як зброї. Мозамбікська сторона підтримала Україну, висловивши свою солідарність.

Міністерство закордонних справ України повідомило про намір відкрити посольство в Мозамбіку з метою сприяння взаємовигідним двостороннім відносинам. Відмічено, що зміцнення зв'язків з африканськими країнами відкриває широкі політичні та економічні можливості для України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна докладає зусиль, щоб включити в “Зернову угоду” порти Миколаївської області. На фоні цього держава-терорист значно збільшила кількість обстрілів портових міст області, намагаючись цьому завадити.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися