Участь Миколаївської області в “Зерновій угоді”: окупанти сильно обстрілюють регіон

Ворог обстріляв елеватор біля Золотої балки

Україна докладає зусиль, щоб включити в “Зернову угоду” порти Миколаївської області. На фоні цього держава-терорист значно збільшила кількість обстрілів портових міст області, намагаючись цьому завадити.


Про це розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Ворог продовжує активність на Дніпро-Бузькому напрямку, там же по лиману проходять морські транспортні шляхи. Йдеться про включення Миколаївських портів до “Зернової угоди”. Ворог намагається проявити свою активність максимально для того, щоб не було розуміння, що це безпечно і можна відкривати там “зерновий коридор”, — зазначила Наталя Гуменюк.

Ворог продовжує обстрілювати Очаківську громаду. Також були завдані удари по Правобережжю, зокрема по елеватору в напрямку Золотої балки.


Знаючи, що це аграрний регіон, який активно відроджується, ворог продовжує завдавати ударів. Понад 20 снарядів прилетіло по сільськогосподарських підприємствах, — додала речниця ОК “Південь”.


Нагадаємо, що в Чорному та Азовському морях знаходяться сім бойових кораблів, серед яких один десантний корабель. Усі ракетоносії розміщені в пунктах базування. Проте, враховуючи ймовірну активність ворожої авіації та динамічну зміну ситуації в морі, рівень ракетної загрози оцінюється як високий.


Також зазначимо, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися