Німеччина назвала нічну атаку на Одесу "ударом по всьому світу"

Внаслідок вибухової хвилі та падіння уламків ракет постраждала портова інфраструктура, приватні будинки та споруди

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок засудила російську атаку з використанням ракет і дронів на Одесу. За її словами, це демонструє не лише скасування Росією угоди про постачання зерна, але й російські атаки на Одеський порт минулої ночі.

Про це вона сказала під час візиту до центру кіберзахисту Deutsche Telekom у Бонні, повідомляє "Європейська правда" з  посиланням на Tagesschau.


На жаль, російський президент знову використовує голод як зброю у цій війн. Кожна ракета по Одеському порту – це також ракета по голодуючих у світі, – наголосила Бербок.

Зазначимо, сьогодні вночі 18 липня, держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту. Всі повітряні цілі були знищені ППО. Проте уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об’єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. Зокрема, готель "Одеса" і храм Святого Миколая в порту. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений.

Прокуратура Одеської області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни. 

"Коментарі" писали, що з'явилося відео з бодікамер одеських патрульних, які перші прибули на місце падіння уламків внаслідок російського обстрілу 18 липня. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися