"Зернову угоду" можуть відновити через вплив лідерів Африки на путіна – експерт

Колективна Африка хоче, щоб угода була відновлена

Лідери країн Африки мають певний вплив на путіна, тому "зернова угода" може бути відновлена. Альтернативні пропозиції їх не влаштують.

Про це у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Доктор Майкл Нванкпа, директор-засновник/директор з досліджень Центру африканських конфліктів та розвитку в Лондоні.

За його словами, путін намагається продемонструвати себе як надійного партнера Африки.

Росія запропонувала безоплатне зерно, але ми вже чули дуже не типову заяву від африканських лідерів, що така допомога їм не потрібна. І треба відновити “зернову угоду”, провести переговори з росією. Колективна Африка хоче, щоб угода була відновлена, і у лідерів африканських країн є вплив, щоб це відбулося. Не думаю, що пропозиції путіна матимуть позитивний відгук, – зазначив експерт.

Експерт додав, що не варто переоцінювати політичний вплив володимира путіна на Африку. 

Африканські країни все прекрасно розуміють і ще з часів Холодної війни маніпулюють та намагаються скористатися ситуацією по максимуму, – зазначив експерт.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що Росія атакувала дунайські порти, що призвело до зростання світових цін на продовольство, оскільки вона нарощує застосування сили для відновлення блокади. Ціни на пшеницю на біржі Чикаго вранці підскочили на 6,5%. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися