Україна працює над збільшенням експорту через Дунай, — Кубраков

Російські обстріли портової інфраструктури знищили 200 тисяч тонн зерна

На зустрічі, що відбулася у румунському місті Галац, представники України обговорювали шляхи збільшення українського експорту. Передбачається, що румунська частина ріки Дунай може стати важливим шляхом для перенаправлення експорту.

Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Останні атаки Російської Федерації на портову інфраструктуру України призвели до втрати понад 200 тисяч тонн зерна. Ця цифра, відповідно до оцінок Всесвітньої продовольчої програми ООН, свідчить про загрозу для життя мільйонів людей по всьому світу.

Один із напрямів вже започаткованих дій - розвиток альтернативних логістичних маршрутів для українського експорту. Зараз зосереджено увагу на тому, щоб європейські партнери сприяли скасуванню односторонніх обмежень стосовно української аграрної продукції.

Ще одним пріоритетним завданням є підтримка розвитку судноплавства на річці Дунай. Основні зусилля спрямовані на прискорення проходження суднами каналів, збільшення потужності на каналі Суліна та створення додаткових місць для рейдової перевалки суден навпроти румунського порту Констанца.

picture

Звісно, для цього потрібні інвестиції. З представниками європейських партнерів вже ведуться переговори про включення української частини річки Дунай до карт Транс'європейської мережі внутрішніх навігаційних шляхів (TEN-T). Це відіграє ключову роль у підтримці бізнесу на ринку українських дунайських перевезень.

Нагадаємо, країни Балтії запропонували свою інфраструктуру для підтримки експорту української агропродукції. Крім того, Литва запропонувала посилити транспортний маршрут між Україною та країнами Балтії для підтримки експорту української агропродукції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися