IRIS-T, Gepard та Patriot: Німеччина підтримуватиме Україну та Одещину системами ППО

В Одесі обговорили зміцнення регіональної безпеки та розвитку економічних можливостей

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні, пан Мартін Єґер, зустрілися для обговорення ряду ключових питань що стосуються розвитку Одеської області. Зокрема йдеться про об'єкти транспортної та логістичної інфраструктури Одещини, безпеку регіону та важливості експорту українського збіжжя.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Під час зустрічі, пан Мартін Єґер висловив свою підтримку розвитку економічного потенціалу Одеської області та залученню німецьких інвестицій у регіон. Він також відзначив важливу роль портів Одещини у світовій торгівлі зерном.

Одеська область є стратегічним регіоном для забезпечення глобальної продовольчої безпеки і порти Одещини відіграють провідну роль у світовій торгівлі зерном. Ми всебічно сприятимемо розвитку економічного потенціалу Одеської області завдяки залученню німецьких інвестицій в регіон, - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пан Мартін Єґер.

Посол Єґер засудив дії Росії, яка свідомо руйнує інфраструктуру портів Дунаю, що є важливим шляхом експорту зернових з України. Він підкреслив, що Федеративна Республіка Німеччина планує надалі надавати максимальну підтримку Україні та передавати системи протиповітряної оборони, такі як IRIS-T, Gepard та Patriot, для забезпечення надійного захисту країни.

Зустріч завершилася домовленістю про подальшу активну співпрацю між Україною і Федеративною Республікою Німеччина для зміцнення регіональної безпеки та розвитку економічних можливостей Одещини.

Нагадаємо, заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин зустрівся з Головою з питань реконструкції сектору водопостачання Швейцарської гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Івонн Мюллер. З іноземними гостями обговорили актуальну ситуацію в регіоні, зокрема, наслідки нещодавніх масованих обстрілів міста Одеси та області.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2832


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися