Росія знищила 300 тисяч тонн зерна, – посол Роберт Вуд

РФ продовжує обстрілювати портову інфраструктуру на Одещині

Росія знищила понад 300 тисяч тонн зерна в Україні після виходу із Зернової ініціативи. Заступник постійного представника США при ООН, посол Роберт Вуд, висловив обуреність цими діями, нагадавши про агресивні дії РФ.

Під час засідання Ради Безпеки Вуд вказав на те, що російська політика в морській сфері порушує безпеку та загрожує міжнародному судноплавству. Росія переслідує судна, атакує морську інфраструктуру, завдаючи серйозної шкоди торговій спільноті.

Посол також підкреслив, що зусиллям України та її партнерів був відновлений чорноморський гуманітарний коридор, який знову відкрив можливість для експорту продовольства. Це дало змогу Україні в серпні доставити на міжнародні ринки понад 6,3 млн тонн зерна та інших вантажів.

Вуд висловив обурення тим, як Росія використовує експорт сільськогосподарської продукції для політичного тиску на країни. Дипломат також відзначив, що Росія вперше з 1960 року не була переобрана до Ради Міжнародної морської організації (IMO).

Нагадаємо, під час виступу на саміті G7, президент України Володимир Зеленський оголосив, що новий морський коридор у Чорному морі вже успішно перевіз понад 7,5 млн тонн вантажів. За його словами, це свідчить про те, що Україна перемогла у боротьбі за контроль над акваторією. 

Зазначимо, сьогодні вночі ворог майже дві години атакував південь України. БпЛА типу "Shahed-131/136" окупанти вчергове спрямували по припортовій інфраструктурі Подунав'я. Військові повідомляють про влучання в припортову інфраструктуру, внаслідок якого було пошкоджено складські приміщення, елеватор, вантажні автівки. На місці події виникла пожежа, яку рятувальники вже загасили. На жаль, один з водіїв автівки загинув.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися