Зеленський на саміті G7 повідомив скільки тонн вантажів перевезла Україна Чорним морем

Японія 6 грудня провела онлайн-саміт G7 в якому взяв участь Володимир Зеленський

Під час виступу на саміті G7, президент України Володимир Зеленський оголосив, що новий морський коридор у Чорному морі вже успішно перевіз понад 7,5 млн тонн вантажів. За його словами, це свідчить про те, що Україна перемогла у боротьбі за контроль над акваторією. 

Україна виграла битву у Чорному морі, і тепер у цій акваторії російський терор більше не панує. Нормальне судноплавство відновлюється. І з кожним новим вантажем із наших портів виграє і глобальна продовольча безпека. Вже майже 7,5 млн тонн вантажів перевезено новим експортним коридором, який ми запустили, вигнавши російський флот, — зазначив президент.

Зараз українські порти продовжують ефективно перевозити вантажі через новий коридор, що сприяє не лише зміцненню національної безпеки, але і забезпечує глобальну продовольчу стабільність.

Робота тимчасового коридору

Український морський коридор з кожним тижнем працює все активніше. Так, в Адміністрації морських портів України зазначили, що 160 суден скористалися зерновим коридором. Крім того, їм вдалося експортувати близько 4,3 млн тонн агропродукції.  На експорт відправили близько 6,2 млн тонн агропромислової та металопродукції до країн Азії, Африки та Європи.

Нагадаємо, що протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися