Більше 150 суден вийшли з портів Великої Одеси: скільки вдалося експортувати

До країн Азії з портів Великої Одеси відправили 2,6 млн тонн вантажів

Український морський коридор з кожним тижнем працює все активніше. Так, в Адміністрації морських портів України зазначили, що 160 суден скористалися зерновим коридом. Крім того, їм вдалося експортувати близько 4,3 млн тонн агропродукції.  На експорт відправили близько 6,2 млн тонн агропромислової та металопродукції до країн Азії, Африки та Європи.

“З 8 серпня 2023 року почав працювати Український зерновий коридор. За цей час 160 суден експортували близько 4,3 млн тонн агропродукції. Ватажообіг між країнами Азії та портами Одеса, Чорноморськ та Південний складає близько 2,6 млн тонн вантажів, - розповів Денис Карпов. 

Крім того, в АМПУ підкреслили, що починаючи з 18 липня - дати припинення функціонування Зернової Ініціативи, російські окупанти атакували портову інфраструктуру України більш ніж 20 разів. Через обстріли пошкоджено більше сотні обʼєктів портової інфраструктури, пошкоджено або знищено понад 300 тис. тонн зерна.

Нагадаємо, що протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси. Про це повідомили Spike Brokers.

"Коментарі" писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися