Труханов провів бесіду із представниками Південно-Африканської республіки: що обговорили

Мер Салдана Бей висловив підтримку Україні

Мер Одеси, Геннадій Труханов, здійснив важливий крок у розвитку міжнародних стосунків, провівши онлайн-зустріч із представниками міста Салдана Бей (Південно-Африканська Республіка). Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Безмежно раді нашому знайомству та можливості розширення мережі дружніх стосунків Одеси, – звернувся до африканських колег міський голова. 


Разом із виконавчим мером Муніципалітету міста Салдана Бей, Андре Трютером, та Надзвичайним і Повноважним Послом України в Південно-Африканській Республіці, Мозамбіку та Ботсвані, Любов'ю Абравітовою, мер обговорив перспективи співпраці у сферах освіти, туризму, спорту, культури та взаємодії між портовими структурами.

Під час зустрічі пан Трютер висловив підтримку Україні та підкреслив важливість спільних зусиль у боротьбі за свободу.

Міжнародна підтримка

Нагадаємо, в Одесі відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні, паном Гаелем Весьєром. Головним пунктом обговорення була безпекова ситуація в Одеській області, яка зазнає постійних терористичних атак з боку Росії на цивільні об'єкти та портову інфраструктуру. Було відзначено, що ці атаки не лише підривають безпеку регіону, але й ставлять під загрозу продовольчу безпеку всього світу. В рамках цього обговорили можливості посилення засобів протиповітряної оборони в регіоні.

Крім того, Одеський пологовий будинок №5 відвідала делегація Посольства Швеції в Україні. Мета приїзду —  розширення співпраці з Фондом народонаселення Організації Об'єднаних Націй (UNFPA) в Україні. Фонд народонаселення передав до пологового будинку новітній транспортний інкубатор для немовлят, оснащений системою ШВЛ. Це особливо актуально з урахуванням того, що в пологовому будинку №5 працює потужне відділення інтенсивної терапії новонароджених, в якому виходжують передчасно народжених немовлят вагою від 500 грамів. Також цьогоріч пологовий будинок №5 отримав від UNFPA медикаменти на загальну суму майже 800 тис. грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися