Посилення ППО та відновлення пам’ятників архітектури: як Франція допоможе Одещині

Франція обіцяє допомогу Одеській області в реконструкції культурної спадщини

Сьогодні в Одесі відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні, паном Гаелем Весьєром. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Головним пунктом обговорення була безпекова ситуація в Одеській області, яка зазнає постійних терористичних атак з боку Росії на цивільні об'єкти та портову інфраструктуру. Було відзначено, що ці атаки не лише підривають безпеку регіону, але й ставлять під загрозу продовольчу безпеку всього світу. В рамках цього обговорили можливості посилення засобів протиповітряної оборони в регіоні.

Окремо висвітлено руйнівні наслідки ракетних обстрілів Росії на культурну спадщину Одеської області. Пан Весьєр зазначив, що Французька Республіка готова допомогти у відновленні об'єктів, які постраждали від агресивних дій. 

В результаті проведеної зустрічі також очікуємо залучити додаткову допомогу для регіону та активізувати співпрацю з регіоном Прованс-Альпи-Лазурний Берег (м.Марсель), – зазначив Олег Кіпер. 

Нагадаємо, в Одесі в ареалі ЮНЕСКО руйнуються що найменш дві пам’ятки архітектури – будинки Фука та Магнера стоять напроти Одеської міської ради. 15 листопада перший з них перевірили інспектори обласної адміністрації. Результати перевірки поки не оприлюднювали – депутатка міської ради вимагатиме публікації документа.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3271


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися