Норвегія та Велика Британія допоможуть Україні посилити морський потенціал Одеси

Мер Одеси та Посол Норвегії обговорили питання відновлення міста

У п’ятницю, 15 березня Одесу відвідала делегація з Норвегії. Міжнародні гості були в місті під час трагічного обстрілу, який забрав життя у 21 людини. Посол Королівства Норвегії висловила свою підтримку та готовність співпрацювати з Україною. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час зустрічі з мером Одеси Геннадієм Трухановим, Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні, пані Хелене Санд Андерсен, висловила співчуття у зв'язку з трагедією та підтримку народу України. Вона підкреслила, що Норвегія розуміє загрози, які виходять від сусідства з Росією, і підтримує український народ у його боротьбі.

Для Норвегії є тільки один можливий результат цієї війни – це перемога України. І Одеса вже має ознаки української перемоги, адже має незламних людей, які довели свою спроможність зупинити ворога з моря. Наразі Одеса є важливою ланкою для відновлення та стабілізації економіки України, –  сказала пані Посол. 

У рамках діалогу сторони обговорили можливості співпраці між Норвегією, Великою Британією та Україною з метою розвитку морського потенціалу Одеси та підтримки всебічного відновлення міста.

Нагадаємо, Росія завдала удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції. Як зазначив прем'єр-міністр Греції Зеленський пояснював міжнародним гостям значення порту і яку шкоду він зазнав під час атак. Згодом пролунала сирена і вибух, який був дуже близько від них. В укриття ніхто спуститись не встиг.  Зеленський прокоментував атаку по Одесі й повідомив про загиблих.   

Зазначимо, Одеса продовжує отримувати підтримку від міжнародних партнерів у питаннях розвитку та інфраструктури. Комунальне підприємство "Сервісний центр" щойно отримало 13 занурювальних насосів від німецької компанії PLEUGER INDUSTRIES, що базується у Гамбурзі. Нове обладнання представлене в чотирьох різних модифікаціях і призначене для використання в артезіанських свердловинах, що входять до складу бюветних комплексів міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися