Влада Придністров'я оголосила про "військові збори"

Вибухи, "червоний рівень небезпеки" та "спеціальні збори": що відбувається у сусідній республіці

Декілька днів на території самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки (ПМР) відбуваються вибухи, які загострюють ситуацію на кордоні з Одеською областю. Стало відомо, що громадян невизнаного Придністров'я закликають на військові збори на три місяці, які мають розпочатись з 1 червня 2022 року. Так зване Міноборони сусідньої республіки розсилає листи до глав місцевих адміністрацій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР).

"Зазначається, що мета зборів - "забезпечення 100% укомплектованості особового складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки", - йдеться в повідомленні.
У розвідці пишуть, що брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, причому їм обіцяють "грошове, речове забезпечення, проживання та харчування". Платити людям збираються "від 2800 місцевих рублів". Це близько 175 доларів.

Виходячи з розісланих листів, формально участь добровільна, але в ГУР заявили, що заклик буде примусовим.

Документ був підписаний 21 квітня – за кілька днів до початку провокацій на території ПМР.



"Примітно, що лист датований 21 квітня. Тобто до початку останніх російських провокацій на території ПМР. Це нагадує події в так званих ЛНР/ДНР напередодні повномасштабного російського вторгнення в Україну", - зазначає ГУР.

Нагадаємо, з 25 квітня на території невизнаного Придністров'я сталося кілька вибухів. З ладу було виведено дві потужні антени, які ретранслювали радіо РФ. Раніше українські розвідники заявляли,  що "вибухи в ПМР - спланована провокація російських спецслужб".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися