Справа Труханова: суд знову не розглянув скандальну історію "Краяну", де фігурує мер Одеси

Справа "Краяну", де фігурує мер Одеси Геннадій Труханов знову зривається у суді

Вже другий рік Вищий Антикорупційний суд України не може розпочати розгляд справи заводу "Краян". За два роки у справі призначили близько 35 судових засідань, але пройти навіть підготовче засідання так і не змогли. 

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

За даними центру, засідання знову зірвалося через неявку окремих адвокатів та обвинувачених. 

"Два захисники були зайняті в іншому процесі, а третій – вважає Київ небезпечним місцем у зв’язку з воєнним станом, тому не приїхав. Не з'явилися також обвинувачені Труханов, Шкрябай та Вугельман", - йдеться в повідомленні.

Труханов в Японії 

Труханов поїхав у відрядження до Японії й просив відкласти слухання. Шкрябай та Вугельман планували взяти участь в засіданні в онлайн-режимі. Їх адвокат "взяв вину на себе" і визнав, що помилково їх не так проінформував.

Один з обвинувачених Ігор Кравченко зазначив, що початок засідання без адвоката у підсумку поставить під загрозу вирок, яким би він не був. Він також переклав відповідальність за зрив засідання на суд, нагадавши, що подавав клопотання про організацію онлайн-конференції, однак, з невідомих причин, його нібито не розглянули.     

В результаті судді вирішили визначатися із поважністю причин неявки обвинувачених та їхніх адвокатів наступного засідання, яке заплановане на 4 квітня.

Скандальна справа "Краяну"

За даними НАБУ, у вересні 2016 року Одеська мерія придбала у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян", за завищеною ціною.

На початку 2016 фірма-продавець заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 мільйонів гривень. Отримані від міської влади гроші фірма спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, запевнили в НАБУ. Детективи переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що Одеса може стати протиповітряним щитом України. Більшість обстрілів України росіяни наносять з акваторії Чорного моря — тому для захисту всієї країни Одещині необхідно надати відповідну протиповітряну та протикорабельну зброю. Про це розповів мер міста Геннадій Труханов





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися